Claim Validation

Please provide us info to confirm the ownership and validate your claim.
Characters missing: 50
Ok, message sent.
Message not sent.

Categories

Regions

Social Media – Ποια Είναι Αυτά;

Social Media

Αν και στην πραγματικότητα υπάρχουν πάνω από 100 εφαρμογές και ιστότοποι Social Media, εμείς θα παρουσιάσουμε αυτά που είναι τα πιο γνωστά στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται ευρέως.

Είτε είστε έμπειρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή ιδιοκτήτης επιχείρησης που θέλει να αξιοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές social media. Αυτό θα σας επιτρέψει να μεγιστοποιήσετε την εμβέλεια της επωνυμίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αλληλεπιδράσετε με τα σωστά άτομα και να επιτύχετε τους στόχους σας.

Και θυμηθείτε…δεν χρειάζεται να βρίσκεστε μέσα σε όλα τα social media, παρά μόνο σε αυτά που πραγματικά εξυπηρετούν την επιχείρησή σας.


1. Facebook

Το Facebook είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικών μέσων, με περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια άτομα να το χρησιμοποιούν κάθε μήνα. Αυτό είναι σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού! Υπάρχουν περισσότερες από 65 εκατομμύρια επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Facebook Pages και περισσότεροι από έξι εκατομμύρια διαφημιστές προωθούν ενεργά την επιχείρησή τους στο Facebook. Γεγονός που το καθιστά ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα, εάν θέλετε να έχετε παρουσία στα social media.

Επίσης, θυμηθείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για κινητά τηλέφωνα, καθώς το 94% των χρηστών του Facebook έχουν πρόσβαση σε αυτό, μέσω της εφαρμογής για κινητά.

2. YouTube

Το YouTube είναι μια πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο, όπου οι χρήστες παρακολουθούν καθημερινά δισεκατομμύρια ώρες βίντεο. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube για την επιχείρησή σας, όπου μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο για προβολή από τους συνδρομητές σας και αυτοί με την σειρά τους να αλληλεπιδράσουν με like, σχόλιο και κοινοποίηση.

Εκτός του ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικών μέσων, το YouTube (που ανήκει στην Google) είναι επίσης γνωστό ως η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μετά το Google.

3. Instagram

Το Instagram είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο, στα κινητά τηλέφωνα. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου όπως φωτογραφίες, βίντεο, ιστορίες και ζωντανά βίντεο. Επίσης, πρόσφατα κυκλοφόρησε το IGTV για βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας.

Ως επιχείρηση, μπορείτε να έχετε ένα επιχειρηματικό προφίλ Instagram, το οποίο θα σας παρέχει πλούσια αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ και τις αναρτήσεις σας και τη δυνατότητα προγραμματισμού αναρτήσεων Instagram χρησιμοποιώντας εργαλεία τρίτων.

4. Messenger

Το Messenger ήταν μια λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων στο Facebook, και από το 2011, το Facebook έχει μετατρέψει το Messenger σε αυτόνομη εφαρμογή από μόνη της, όπου επεκτάθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητές του.

Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να διαφημίζουν, να δημιουργούν chatbots, να στέλνουν ενημερωτικά δελτία και πολλά άλλα στο Messenger. Αυτές οι δυνατότητες έχουν δώσει στις επιχειρήσεις μια πληθώρα νέων τρόπων αλληλεπίδρασης και σύνδεσης με τους πελάτες τους.

5. Twitter

Το Twitter είναι ένας ιστότοπος κοινωνικών μέσων για ειδήσεις, ψυχαγωγία, αθλητικά, πολιτικά και πολλά άλλα. Αυτό που κάνει το Twitter διαφορετικό από τα περισσότερα social media, είναι ότι δίνει μεγάλη έμφαση στις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο – πράγματα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή!

Το Twitter χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως κανάλι εξυπηρέτησης πελατών. Σύμφωνα με διαφημιστές στο Twitter, πάνω από το 80% των αιτημάτων εξυπηρέτησης πελατών πραγματοποιούνται στο Twitter.

6. TikTok

Το Tik Tok (επίσης γνωστό ως Douyin στην Κίνα), είναι ένα ανερχόμενο κοινωνικό δίκτυο μουσικών βίντεο. Ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή στον κόσμο το πρώτο τρίμηνο του 2018, κερδίζοντας Facebook, Instagram και άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

Οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν βίντεο έως 60 δευτερόλεπτα, να τα επεξεργαστούν και να προσθέσουν μουσική και ειδικά εφέ.

7. LinkedIn

Το LinkedIn είναι πλέον κάτι παραπάνω από μια απλή ιστοσελίδα προώθησης βιογραφικών και αναζήτησης εργασίας. Έχει εξελιχθεί σε έναν επαγγελματικό social media ιστότοπο, όπου εμπειρογνώμονες του κλάδου μοιράζονται περιεχόμενο, δημιουργούν δίκτυο μεταξύ τους και χτίζουν την προσωπική τους επωνυμία.

Έχει επίσης μετατραπεί σε ένα μέρος για τις επιχειρήσεις, όπου μπορούν να εδραιώσουν την ηγεσία και την δυναμική της σκέψης τους στη βιομηχανία τους και να προσελκύσουν νέα ταλέντα στην εταιρεία τους.

8. Viber

Επιφανειακά, το Viber μοιάζει αρκετά με μεγάλες εφαρμογές κοινωνικών μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το Messenger. Επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και πολυμέσα, να καλούν, να μοιράζονται αυτοκόλλητα, GIF και άλλα.

Ωστόσο, το Viber παρουσιάζει πολλές περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. Ως επιχείρηση, μπορείτε να αγοράσετε διαφημίσεις, να προωθήσετε την επωνυμία σας μέσω αυτοκόλλητων ετικετών, να προσελκύσετε την κοινότητά σας, να προβάλετε τα προϊόντα σας στην ενότητα αγορών και να παρέχετε εξυπηρέτηση πελατών.

9. Pinterest

Το Pinterest είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι επισκέπτονται, για να ανακαλύψουν νέα πράγματα και να εμπνέονται, σε αντίθεση με τα περισσότερα social media, όπου η αφοσίωση είναι το κύριο επίκεντρο. Σύμφωνα με το Pinterest, το 78% των χρηστών λένε ότι το περιεχόμενο στο Pinterest από επιχειρήσεις είναι χρήσιμο (πολύ υψηλότερο από αυτό σε άλλους ιστότοπους). Αυτό δίνει στην επωνυμία σας, μια μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσει τις αποφάσεις αγοράς.

Καθώς οι χρήστες του Pinterest θέλουν να εμπνευστούν για να δοκιμάσουν ή να αγοράσουν νέα πράγματα, η παρουσία της επιχείρησής σας στο Pinterest, θα μπορούσε να βοηθήσει να βάλει την επωνυμία σας στο μυαλό τους.


Ανεξάρτητα από την πληθώρα των social media, είναι πιο σημαντικό να εξετάσετε εάν το κοινό-στόχος της επιχείρησής σας, είναι ενεργό σε αυτά τα μέσα. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι ιστότοποι κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, τείνουν να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και θεμάτων, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για τις περισσότερες επιχειρήσεις.


Choose Your Language »